divendres, 25 d’abril del 2014

Marc teòric: "Las TIC en el proceso de enseñanza y aprendizaje de las matemáticas"

Bon dia matemàTICs!

Avui portem teoria, i la portem a partir de l'article "Las TIC en el proceso de enseñanza y aprendizaje de las matemáticas", accessible fent clic aquí.

Aquest article parteix d'una pregunta, i és "quin paper juguen les TIC en el procés d'ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques?". Per donar resposta a aquesta pregunta, es planteja 4 interrogants:

1. Són les mateixes eines TIC les que hem d'utilitzar en el procés d'ensenyament que en el procés d'aprenentatge de les matemàtiques?
- No. Es necessiten diferents eines que facilitin un o altre procés, o fins i tot ambdós alhora. Les TIC no són l'objectiu a treballar; són el MEDI.

2. Com hem d'utilitzar les TIC en el procés d'ensenyament?
Al vídeo següent, veiem el clar exemple de com NO fer l'ús de les TIC a l'aula. (el vídeo està en portuguès, però tot i així és comprensible!)



3. Com hem d'utilitzar les TIC en el procés d'aprenentatge?
Cal conèixer a l'alumne i oferir-li recursos adequats per ell, que siguin adients i que en sàpiga fer ús en el seu entorn quotidià més proper.

4. Hem d'ensenyar a l'alumnat l'ús de les TIC quan ensenyem matemàtiques?
El nostre objectiu com a mestres és formar persones integrades com a individus actius en la societat en la que vivim. Per tant, com les TIC són presents a la societat actual, considerem que és necessari fer-ho.

Si voleu donar un cop d'ull a l'article sencer, ja sabeu, només fa falta que feu clic aquí, us el recomanem!

Cristian Risco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada